Mac havde flere malware -registreringer end pc i 2019

Admin

I lang tid var Mac -computeren kendt som det foretrukne mainstream -operativsystem, hvis du ikke ønskede malware. Det var endda et marketingpunkt i den tidlige “Mac vs. PC ”-annoncer, hvor Mac -karakteren kan prale af manglen på vira, der findes på Mac’er.

Desværre sluttede denne tendens i 2019. Malwarebytes fører log på, hvor mange infektioner det registrerer pr. operativsystem, og for første gang nogensinde oplevede Mac'er en højere infektionsrate end pc'er. Det er dog ikke helt dårlige nyheder; det er stadig noget sandt, at Mac'er er sikrere mod malware -angreb end pc'er.

Hvad skete der med Mac'er?

Resultaterne kommer fra Malwarebytes ' State of Malware -rapport. På side 24 beskriver rapporten et diagram, der sammenligner Windows -malware -registrering med Mac:

Mac Spike Chart

Dette viser, at Mac'er som helhed har set dobbelt så mange infektioner som pc'er. Dette er et stort spring fra 2018, hvor Mac havde lige under antallet af infektioner end Windows.

Malwarebytes gjorde opmærksom på, at dette ikke skyldes, at Mac -brugere adopterer Malwarebytes mere. Hvis Mac -brugere installerede softwaren oftere i 2019, er det kun naturligt, at antallet af detektioner stiger. Derfor angiver Malwarebytes antallet af infektioner, der er registreret pr. Endepunkt - A.K.A, hver computer.

Hvad forårsagede denne stigning?

Malwarebytes forudser, at årsagen til, at Mac led i 2019, skyldes macOS 'øgede markedsandel:

Dette er sandsynligvis fordi Macs med stigende markedsandel i 2019 blev mere attraktive mål for cyberkriminelle. Derudover har macOS’s indbyggede sikkerhedssystemer ikke slået ned på adware og PUP’er i samme grad, som de har malware, hvilket efterlader døren åben for disse grænseprogrammer at infiltrere.

Selvom Mac -malware engang ikke var tiden værd for ondsindede udviklere, har stigningen i macOS -brugere gjort det mere tiltalende. Som sådan er kløften mellem Windows og Mac med hensyn til forekomst af malware ikke så stor, som den var, da Mac vs. PC -reklamer blev sendt.

Hvilken slags malware -inficeret macOS?

Kan du huske, da vi sagde, at Mac'er stadig er lidt mere sikre end pc'er? Det skyldes, at den faktiske malware, der distribueres omkring Mac'er, ikke er nær så farlig som dem på Windows.

Mac Spike Malware

macOS malware består for det meste af adware og PUP'er (potentielt uønskede programmer). Selvom disse er irriterende, er det alt, hvad de virkelig gør: irriterer dig. Det er langt fra Windows 'problem med ransomware og kryptominere, som går meget længere end at være "irriterende."

Hvad skal Mac -brugere gøre nu?

Hvis du bruger macOS, fordi det er "virusfrit", kan du overveje denne holdning igen. Selvom det måske har været sandt engang, er det ikke længere sikkert at stole udelukkende på Mac for at beskytte dig. Sørg for at tjekke vores artikel om om Mac'er har brug for antivirussoftware for nogle af de bedste softwarevalg for at komme i gang.

Mac angreb

Mac’ere plejede at nyde lave virusrater, til det punkt, hvor det blev en del af Apples markedsføring. I disse dage har malware -udviklere imidlertid indhentet det, og Mac -brugere skal installere et godt antivirusprogram for at holde sig sikre på at komme videre.

Ændrer denne rapport dit syn på, hvor virusfri Mac’en er? Lad os vide det herunder.

Billedkredit: Computeren viser virusadvarsel på skærmen af DepositPhotos

Tilknyttet offentliggørelse: Make Tech Easier kan optjene provision på produkter købt via vores links, hvilket understøtter det arbejde, vi udfører for vores læsere.

Kontroller, hvornår og hvordan din Mac sover med Wimoweh
Kontroller, hvornår og hvordan din Mac sover med Wimoweh

Går din Mac ofte i seng på ubelejlige tidspunkter, som når du ser en film eller lytter til musik?...

Del en enkelt mus og et tastatur mellem Windows- og Mac-computere
Del en enkelt mus og et tastatur mellem Windows- og Mac-computere

Har du to forskellige computere, f.eks. En desktop og en bærbar computer, som du vil bruge på sam...

Sådan opbevares meddelelser som ulæste i Apple Mail
Sådan opbevares meddelelser som ulæste i Apple Mail

Hader du den måde, Apple Mail på Mac automatisk markerer e-mail-meddelelser på, som læst, så snar...